Jan en Ellie Sas winnaar Laon

Actueel (5-9-2018)

Heremans x Klak x Van Loon, een succesvolle kruising in Dreumel

Door onder meer 'vakantiedrukte' bij de jonge organisatie van CC-Rivierenland zijn wat vluchtwinnaars blijven liggen waardoor u de laatste dagen meerdere korte stukjes op de website zag verschijnen. In het volle seizoen schiet er weleens wat doorheen waarvoor onze oprechte excuses. 

Ook nog niet aan bod waren geweest Jan en echtgenote Ellie Sas uit Dreumel. Zijn wonnen op 18 augustus de natourvlucht vanuit Duffel. Met bijna 1700 meter per minuut stormden de duiven huiswaars en het was de NL17-1063834 van Jan en Ellie die het peleton van 1.082 duiven achter zich liet.

Op een afstand van 105 kilometer werd de winnaar geklokt om 9.02.30 uur. In de stamboom van de winnaar zien we de bekende lijnen van de combinatie uit Dreumel terug. Enige jaren geleden besloten ze zich te versterken met Heremansduiven van Jan Eskes en dat heeft hen geen windeieren gelegd. De vader komt namelijk van Eskes. De moeder is een grotendeels Klak/Van Loon-duif via Arie van Beek en Jan Ganzeveld uit Siddeburen en won zelf onder meer 1-2-5-7 in de vereniging.

Terug

Sponsors CC Rivierenland