Kees van Binsbergen winnaar Nanteuil

Actueel (3-9-2018)

Duivensport met een hoofdletter D

De winnaar van de sectorvlucht vanuit Nanteuil le Hadouin met de jonge duiven is Kees van Binsbergen uit Ochten.
 
Wie vele meters hok verwacht, komt bedrogen uit, het is worstelen met de meters en als je dan toch vroege duiven speelt is het des te mooier. Kees had de jonge duiven eigenlijk nog niet verwacht en was in afwachting van de laatste 3 duiven van de natour.Het weer was goed, dus lekker buiten je brood eten, en wachten op de duiven. Dat is Duivensport met een hoofdletter D.
Toen er een schaduw over de stoep gleed, werd er in eerste instantie gedacht aan een nakomer, hij draaide nog 2 rondjes en kwam maar matig binnen, uiteindelijk dan de verlossende piep. Dan bij de melding de 1e gemelde van de afdeling 8, en begint het wachten op de overvlucht. Uiteindelijk resulteerde dit in de 1e Npo afdeling 8 en ook in de CC Rivierenland.
Dat het feest was in het duivenlokaal en huize van Binsbergen is overduidelijk.
 
De vader van deze duif komt van Mannis Pol uit Ede. Deze komt weer uit Olijfje, deze duif speelde al 1e NPO Chateaudun – 1e Bourges in zuid en 2e Chateauroux in zuid.
De moeder speelde de 4e NPO Troyes 2017, die komt weer uit een duif van Albert Klaassen van het soort Bert Knaven en de andere kant uit duiven van vader wijlen Adje van Binsbergen, welke voornamelijk van het Jan en Wim Huijbregts soort zijn. Goed bloed verloochent zich niet.
 
Kees gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.
 
 
 

Terug

Sponsors CC Rivierenland