Combinatie Jan en Ellie Sas winnaar Nanteuil

Actueel (10-7-2018)

Nét geen Teletekst...

De overwinning van de laatste midfondvlucht dit seizoen kwam terecht bij Jan en Ellie Sas uit Dreumel. Een combinatie die behoort tot de besten in het land van Maas en Waal, maar dit jaar was een seizoen om snel te vergeten. Het begon eigenlijk al in 2017 toen ze hun jongen niet op gang kregen en daarmee hadden ze ook weinig vertrouwen in hun ploeg jaarlingen. Daarvan werden er ook nog een aantal verspeeld dus het zat de man-vrouwcombinatie in 2018 niet mee.


 
Een lichtpuntje was hun duivin NL16-1320392. Ze vloog vanaf Bierges (21 april) elke week prijs en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze als eerste getekende de mand in ging voor Nanteuil le Haudouin. Daarvan vloog ze in CC Rivierenland de 1eprijs en mistte ze op een haar na Teletekst. In de CC was het wel een klinkende overwinning want daar vloog ze 10 meter per minuut vooruit. 

De vader van der ‘392’ komt Hans en Evert-Jan Eijerkamp. De moeder komt van Jan Eskes en is een Heremans-duif. 
 
‘De vorm is te laat gekomen’ , grapte Ellie. ‘Het was de eerste week dat het supergoed ging dus ergens is het fout gegaan’. Ze hebben hun hoop nu gevestigd om de mooie ploeg jongen die klaar zit. En daar hebben ze vertrouwen in. Een goed jonge-duivenseizoen betekent vaak ook een mooie ploeg jaarlingen.
 

Terug

Sponsors CC Rivierenland