Neerbos-Spies wint loodzware Nanteuil

Actueel (3-7-2018)

Topduif Marieke voorop

Afgelopen zaterdag 30 juni 2018 stond Nanteuil op het programma van afdeling 8. Het zou zwaar worden, bijna 30 graden met een oost-noordoostenwind. Landelijk werden daarom de jonge duivenvluchten afgelast, een dubieuze beslissing die niet bij iedereen in goede aarde viel. Donderdagavond vertrekken en maar hopen dat ze er vroeg uit zouden gaan op zaterdag. En dat geschiedde, om 07.15 uur kozen 8.418 duiven het luchtruim.

Neerbos-Spies had 10 duiven in concours en nadat de week ervoor de 4e van de afdeling werd gewonnen op Laon waren de verwachtingen hooggespannen. De eerste melding vanuit afdeling 7 gaf ruim 1.100 meter aan waarna de duiven rond 12.25 uur verwacht konden worden in Dreumel.

Omstreeks 12.16 uur kwam over het dorp Marieke aangevlogen en ze viel direct op de klep. Dit moest een vroege zijn! De 1e van afdeling 8 en nog los ook. De voorzitter van de afdeling belde deze keer hoogstpersoonlijk om te feliciteren.

De 17-1063787 genaamd Marieke is geen eendagsvlieg in CC Rivierenland. Ze speelde dit jaar in de CC onder andere 1e Nanteuil, 3e Quievrain, 7e Vervins en 9e Niergies. Dit het liefst en hoofdzakelijk met  kopwind. Zij is ingeteeld naar de Flor Engels lijn van A. Ruitenberg en  Kees Bosua via Ron Spies en de lijn van het Teletekstkoppel van Maurice de Kruk. 

Na vele telefonische felicitaties en appjes van leden van de vereniging, zusterverenigingen en andere afdelingen werd er tot laat in de avond gefeest in Dreumel. 

 
Terug

Sponsors CC Rivierenland