Sjaak Crommentuyn wint St. Vincent

Actueel (21-6-2018)

Winnares was niet aan haar proefstuk toe

 

Afgelopen weekend vond de klassieker uit St. Vincent plaats. Winnaar werd de 82-jarige Sjaak Crommentuyn uit Beneden-Leeuwen. Zijn eerstgetekende NL15-1486023 werd om 8.13.12 uur geconstateerd en behaalde een snelheid van 1494 meter per minuut. Sjaak had zijn favoriete duivinnetje zelf niet zien vallen, hij was te druk met meldingen volgen achter zijn computer. Toen hij even later langs zijn klok liep zag hij dat zijn 023 reeds was geconstateerd.


Sjaak is dolblij met deze prachtige overwinning!

De 023 was niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar won ze reeds 327e Nationaal St. Vincent Sector III tegen 3.100 duiven en 159e Nationaal Bergerac Sector III tegen 6.219 duiven. Haar moeder komt uit de 'Bonte 31' van Leo van Dreumel die Sjaak overnam toen Leo met de duivensport stopte. De vader van de winnares komt van Marc Gielen uit Maasbree.

De voorbereiding van de winnares was zeer summier. Doordat het telkens niet uitkwam om haar te spelen werd ze zelf afgericht tot Boxtel. Vervolgens werd ze zo op een midweekse Roye gezet met Afdeling 2. Daarna heeft ze Dourdan gevlogen (ingekord in Hank). Voor St. Vincent bracht Sjaak haar zelf nog tweemaal naar Grubbenvorst en dat is alles! Ze won St. Vincent op eitjes van 15 dagen. In de afdeling won ze de 3e en behaalde Sjaak bovendien een prachtige 100% score.

Terug

Sponsors CC Rivierenland