Bert de Haas winnaar Soissons

Actueel (4-6-2018)

Vitessekampioen CC Rivierenland wint eerste midfondvlucht!

Winnaar van de 1e midfondvlucht vanuit Soissons was de vitessekampioen van de CC Rivierenland  Bert de Haas uit Kesteren. Daarmee onderstreept hij dat er een magistraal seizoen aan de gang is in Kesteren.


Bert de Haas uit Kesteren
 
Na de afgelopen weken de nodige kopprijzen gekoppeld met hoge prijspercentages gespeeld te hebben, heeft hij dan nu de hoofdprijs. Bert speelt alleen met doffers op traditioneel weduwschap wat hem zeker geen windeieren brengt.
 
De duif die deze vlucht wint is de doffer NL16-1341709 gekweekt door Dirk de Greef en is van vaderszijde een kleinzoon van 'Dion' van de familie Eijerkamp en de moeder is een volle zus van de duifkampioen vitesse van de CC Rivierenland welke gekweekt is door Van Dillen uit Ingen. Dus goed bloed verloochent zich niet!
 
De duiven werden eigenlijk nog niet verwacht. Men zat zaterdag met de rug naar het hok toen ineens deze doffer op het hok zat en na kort treuzelen naar binnen ging. Het is een duif die alles beheerst: van rats aan de kop naar middenmoot en compleet de boot missen. Dit was een lastige vlucht met behoorlijke verschillen en met het klokkenlichten nog de nodige lege plekken, maar deze zijn inmiddels alweer ingevuld.
 

Terug

Sponsors CC Rivierenland