Albert Klaassen winnaar Pithiviers

Actueel (27-5-2018)

De eerste dagfond vlucht van 2018 werd vervlogen vanuit het Franse Pithiviers, de omstandigheden waren zoals de afgelopen weken. Met een flinke oostenwind en 28 graden was het zwaar. De winnaar van deze vlucht is de vader en zoon combinatie Hent en Albert Klaassen uit Ochten.


Albert en Hent Klaassen

Dat je van goeie huize moet komen om een vlucht in de CC Rivierenland te winnen blijkt maar weer eens.

De afgelopen weken waren de 1e prijswinnaars ook goed voor de snelste van de regio en zo ook nu. Voor deze vlucht doen Albert (47) en Hent (80) er een schepje bij en hebben tevens de snelste in Zuid van Afdeling 8. Er waren 45 duiven mee, verdeeld in doffers en duivinnen. De blauwe duivin 2016-1335192 won de eerste, ze is gekweekt uit 2 rechtstreekse duiven van Jo en Florian Hendriks en is een kleindochter van hun bekende Poitiers. Ze was niet aan haar proefstuk bezig want vorig jaar als jaarling won ze ook reeds de 1e in de vereniging van een zware vlucht vanuit Bourges (15e NPO).

Zoals elk mooi duivenverhaal kwam deze duivin strak uit de goeie hoek en als een raket viel ze op de… dakgoot, waar mevrouw rustig een half minuutje de bazen tot wanhoop dreef. Uiteindelijk zet ze om 14:11:50 haar pootje met chip op de antenne en volgde de verlossende piep. Onrustige uren volgden, maar de overwinning in CC Rivierenland was al een feit en het feest kon worden gevierd!
 

Terug

Sponsors CC Rivierenland