Van Neerbos- Spies winnaar Niergnies

Actueel (8-5-2018)

Verkrampt aan de spoetnik

Afgelopen zaterdag was het echte duivenweer met een straffe NO wind waardoor de duiven net de 1200 meter niet konden aantikken. Winnaar van deze titanenstrijd werd Van Neerbos- Spies in Dreumel met een snelheid van
1180.739 meter per minuut van bijna 1700 duiven.
 
Dat dit duivinnetje geen eendagsvlieg is blijkt wel uit haar palmares. Zo vloog ze o.a. in haar geboortejaar direct in eerste in de regio tegen ruim 2000 jonge duiven. Ook vorig jaar pakte ze onder andere nog een eerste prijs in de CC Waalkant op Epernay.  Dit jaar begon ze gelijk op Duffel met de 4e in CC Rivierenland van 1569 duiven en nu deze prestatie met ook nog  een tweede in de regio.

 
De duif, 2016-1348830, is afkomstig van Ron Spies uit Tiel welke verdienstelijk vliegt in Tiel met zijn broer als de combinatie Spies. Gezien het feit dat er elk jaar duiven verhuizen van Tiel naar Dreumel werd besloten om de naam met Spies te completeren. De Duif is een 100%  Maurice de Kruk uit Tiel van de Obama- en het wonder Aske van Heremans.
 
Zaterdag zat men al vroeg klaar in Dreumel en toen er bericht uit Noord Holland kwam dat de duiven bijna 1200 meter vlogen konden de duiven rond 11.50 uur verwacht worden. Om 11. 55 uur kwam strak vanaf de Waal de “830 “ over het huis  aangevlogen. Ze had zo’n haast dat de ze bovenkant van de spoetnik miste  en voor met beide poten aan de spoetnik hing. Even later vond ze toch de ingang waarna zij om 11.56.12 uur geklokt werd. Een fantastische prestatie van een uit goed hout gesneden duivinnetje.
 
Terug

Sponsors CC Rivierenland